Yoga Nidra

Ontdek de Diepe Rust van Yoga Nidra

Stap in de wereld van Yoga Nidra, waar diepe ontspanning een nieuwe betekenis krijgt. Deze systematische methode biedt een reis naar innerlijke rust, waar lichaam, geest en emoties in harmonie samenkomen.

Tijdens een sessie van Yoga Nidra vind je jezelf liggend op je rug, geleid door meditatieve stemmen door de verschillende stadia van rust. Je lichaam ontspant zich volledig, terwijl je bewustzijn een subtiel evenwicht vindt tussen waken en slapen.

Ervaar de vrijheid om los te laten wat je onbewust vasthoudt, terwijl je blokkades doorbreekt die je groei belemmeren. Yoga Nidra betekent “yoga slaap”, maar in plaats van in slaap te vallen, blijf je juist alert en bewust aanwezig.

Na een sessie voel je je verfrist, als herboren na een diepe slaap, klaar om het leven met hernieuwde energie te omarmen. En zelfs als je tijdens de sessie neigt naar de slaap, brengt de begeleidende stem je vriendelijk terug naar het moment.

Beleef de serene kracht van Yoga Nidra en ontdek een nieuwe dimensie van rust en vitaliteit. Ga mee op deze reis naar innerlijke vrede en ontdek een wereld van diepe ontspanning.

Waarom zou je Yoga Nidra doen?

Omdat het je een gevoel van zalige ontspanning en hernieuwde energie geeft, dat is slechts het begin!

Er is meer…

Hier zijn nog meer redenen om Yoga Nidra te omarmen:

– Het kalmeert je zenuwstelsel en vermindert stress door totale ontspanning te bevorderen.

– Je verbeelding en creativiteit worden gestimuleerd doordat je alles loslaat tijdens een Yoga Nidra sessie.

– Je krijgt ruimte voor je intenties, aangezien je in een ontvankelijke staat komt.

– Yoga Nidra opent je bewustzijn voor meerdere dimensies, voorbij je lichaam en geest.

Hoe Verloopt een Yoga Nidra Sessie?

Een Yoga Nidra sessie volgt een vastgesteld proces dat bestaat uit verschillende stappen.

1. Je begint met het fysiek ontspannen van je lichaam en richt je aandacht naar binnen.

2. Vervolgens zet je een persoonlijke intentie in (een Sankalpa).

3. Je ontvangt een bodyscan om je bewustzijn van je lichaam te vergroten, gevolgd door een oefening om je ademhaling te observeren en te verfijnen, waardoor je fysieke ontspanning verdiept.

4. Je ervaart vervolgens een geleide mentale ontspanning met behulp van tegenstellingen en visualisaties. Deze stappen bevorderen onthechting en helpen bij het verwerken van indrukken in je onderbewustzijn.

5. Ten slotte keer je geleidelijk terug naar het huidige moment.

Elke Yoga Nidra sessie verschilt in frequentie en heeft een eigen thema. Denk bijvoorbeeld aan Beta, Delta, Gamma, Theta en Alpha frequenties. Deze variatie zorgt ervoor dat elke sessie uniek is en afgestemd op specifieke behoeften voor diepe ontspanning en heling. Ontdek de verschillende frequenties en thema’s van de Yoga Nidra sessies en ervaar de voordelen voor lichaam en geest.

Deze geïntegreerde stappen dragen bij aan het verminderen van stress en spanning, het doorbreken van blokkades, en bevorderen een dieper zelfbewustzijn en emotioneel evenwicht.

Reviews

Dit ervaren zij

Monique Zuman

Ik heb nu 3 meditatielessen bij Laura gevolgd. In iedere les worden 2 meditatievormen behandeld. Laura legt helder uit en besteedt veel tijd en aandacht aan de uitvoering. Ze stuurt na afloop een mail waarin de behandelde meditatievormen worden beschreven. Daarnaast is de ruimte waar oa de meditatielessen worden gegeven sfeervol ingericht. Mediteren is voor mij een manier om uit mijn hoofd te gaan. Door de vele vormen die er zijn, kan je ervaren welke het beste bij je past.

Monique Zuman

Lies van der Leede

De meditatielessen van Laura zijn voor mij echt een rustpunt een moment waar ik helemaal tot mijzelf kom en mijn hoofd helemaal leeg kan maken. Iedere les wordt een andere meditatievorm gegeven. Laura geeft op een zeer fijne manier uitleg, ze heeft een fijne stem om tijdens de meditatie naar te luisteren. De inhoud van de les en de muziek stuurt ze per mail op zodat je thuis zelf ook de meditatie kan toepassen. Mediteren is mede door Laura een vast moment in mijn dagelijks leven geworden.

Lies van der Leede